Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se închide apa: chişinăuienii sunt debranşaţi de la reţeaua de apă potabilă

© Sputnik / Мирослав РотарьRobinet Apa-Canal Chisinau
Robinet Apa-Canal Chisinau - Sputnik Moldova
Abonare
Doar pe parcursul lunii septembrie, din acei 494 de consumatori avizaţi de către întreprindere, care însumau datoria de circa 800 de mii de lei, au fost debranşaţi 16 agenţi economici şi 34 de consumatori casnici.

CHIŞINĂU, 24 oct – Sputnik. Aproape 500 de consumatori din Chişinău riscă să fie debranşaţi de la reţeaua de apă potabilă. SA „Apă-Canal Chişinău” anunţă că cea mai eficientă metodă pentru a disciplina consumatorii rău-platnici rămâne a fi debranşarea de la sistemul de alimentare cu apă potabilă.

Doar pe parcursul lunii septembrie, din acei 494 de consumatori avizaţi de către întreprindere, care însumau datoria de circa 800 de mii de lei, au fost debranşaţi 16 agenţi economici şi 34 de consumatori casnici, având suma totală a datoriei de circa 500 de mii lei.

Tudor Puiu - Sputnik Moldova
Ce riști dacă bei apă de la robinet

„În urma primirii avizelor de debranşare, majoritatea datornicilor, în doar câteva zile îşi achită restanţele. Dar, spre regret, sunt cazuri când unii consumatori nu achită serviciile oferite şi sunt debranşaţi”, potrivit  „Apă-Canal Chişinău”.

Datornicii vor rămâne fără apă potabilă până nu-şi vor achita restanţele. Pentru a beneficia de serviciile ACC, aceştia vor fi nevoiţi să achite nu doar datoria înregistrată, ci şi cheltuielile privind debranşarea/rebranşarea la sistemul de alimentare cu apă potabilă.

Fluxul de știri
0