Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce riști dacă bei apă de la robinet

© Sputnik / Rodion ProcaTudor Puiu
Tudor Puiu - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă locuitorii din cele mai multe orașe și sate din Republica Moldova trebuie să-și facă griji pentru sănătatea lor atunci când folosesc în alimentație apa de la robinet, atunci chișinăuienii pot să consume apa de la apeduct fără nicio rezervă. Acest lucru îl afirmă Tudor Puiu, medic igienist la Centrului Municipal de Sănătate Publică.
Ce riști dacă bei apă de la robinet

În cadrul unui interviu acordat pentru Sputnik Moldova, Tudor Puiu a declarat că autoritățile medicale și sanitare prelevează zilnic probe din apeductul Capitalei și acestea arată, fără excepții, că apa nu prezintă pericol pentru sănătate. Și asta pentru că municipiul este alimentat cu apă potabilă de suprafață, adică din râul Nistru, calitatea acesteia fiind mult mai bună decât cea a apelor subterane. În cele mai multe cazuri, cercetările de laborator au arătat că apele subterane folosite în alimentație în Republica Moldova conține concentrații ce depășesc cu mult normele de calitate la sodiu, amoniu, sulfați, fier total, nitriți, fluoruri, nitrați şi bor.

Autor: Sergiu Praporșcic     

Fluxul de știri
0