Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Slovenii au respins prin referendum „căsătoria” între persoane de același sex

© culturavietii.roReferendum Slovenia
Referendum Slovenia - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul unui referendum național, cetățenii Sloveniei au anulat pentru a doua oară legea care permitea persoanelor de același sex să se căsătorească și să adopte copii.

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. Cetățenii Sloveniei au anulat, prin referendum, o lege din martie 2015 care permitea „căsătoria” între persoane de același sex și adopția de copii pentru aceste „familii”, informează culturavietii.ro.

După încheierea numărării voturilor, aproape 64 la sută dintre alegători au votat contra legii. În ciuda unei prese ostile, a unui guvern ostil și a lobby-ului din partea unor politicieni europeni, bunul simț și grija pentru familia autentică și copii au triumfat.

кафедральный собор Митрополит ВЛАДИМИР - Sputnik Moldova
Mitropolitul Moldovei: Legea Egalității de Șanse este umilitoare pentru creștini

Potrivit sursei, societatea civilă, condusă de coaliția „E pentru copii!” (Za otroke gre!) din mica țară ex-iugoslavă a câștigat, prin democrație directă, o victorie a cărei semnificație depășește cu mult granițele țării. Și iată de ce:

– Odată cu referendumul din Slovenia, unde a fost vorba despre abrogarea unei legi deja adoptate, mai cade un mit răspândit de agenții lobby-ului homosexual internațional: acela că „drepturile câștigate nu pot fi luate înapoi”.

– Acesta a fost de fapt al doilea referendum. După primul, de asemenea câștigat, care a avut loc în 2012, Parlamentul a votat din nou aceeași lege și în plus a ridicat obstacole suplimentare în calea convocării și validării referendumului. Se pare că insistența politicienilor n-a reușit decât să îi înverșuneze și mobilizeze pe cetățeni: rezultatele arată o creștere în dezaprobarea „căsătoriilor” gay față de 2012 – aprox. 64% vs. 55%.

Membrii asociației Alianța Familiilor din România speră ca acest eveniment să taie din apetitul politicienilor „progresiști” pentru viitoare experimente sociale. Asociația îndeamnă cititorii, indiferent care ar fi opinia față de această chestiune, la un moment de reflecție față de comportamentul parlamentarilor de la Ljubljana, care s-au dezonorat complet.

”Îndemnăm pe toți la un moment de reflecție față de comportamentul parlamentarilor de la Ljubljana. Mai pot fi considerați acești oameni aleșii cetățenilor sloveni”, se arată în mesajul asociației.

Odată cu referendumul din Slovenia sunt tot mai multe țări din Europa care apelează la acest exercițiu de democrație directă pentru a-și proteja valorile.

Potrivit Constituției, în Republica Moldova căsătoriile dintre persoane de același sex sunt interzise. Familia, în conformitate cu articolul 48 (2) se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie.

Acțiune publică a reprezentanților LGBT - Sputnik Moldova
Societate
Legea egalității de șanse, făcută praf de un blogher

Totodată, Parlamentul moldovean a aprobat acum 4 ani Legea cu privire la asigurarea egalităţii, care în opinia Mitropolitului Vladimir, ”este umilitoare pentru creștini, iar minoritățile sexuale încearcă să-și impun voința în fața majorității creștine”.

În primăvara acestui an, politicianul Igor Dodon a cerut anularea legii cu privire la egalitatea de şanse. Ignoraţi de majoritatea parlamentară, socialiştii au părăsit atunci şedinţa Parlamentului.

Amintim că în luna mai 2012, Legea cu privire la asigurarea egalității a fost votată cu 53 de voturi pro. În acea zi, legea a fost aprobată în ambele lecturi. Şi atunci deputații socialiști s-au arătat împotriva acestei legi, iar liberalii, care erau împotrivă, au fost convinși pe ultima sută de metri.

Fluxul de știri
0