Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Inna Popenco a fost exclusă din cursa electorală

© Sputnik / Miroslav RotariИнна Попенко
Инна Попенко - Sputnik Moldova
Abonare
Inna Popenco, candidatul din partea ”Partidului Șor” pentru funcția de șef al statului, a fost exclusă din cursa electorală prin decizia Comisiei Electorale Centrale.

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. Sâmbătă, Comisia Electorală Centrală a executat decizia Curții Supreme de Justiției privind anularea înregistrării Innei Popenco, în calitate de candidat desemnat din partea ”Partidului Șor”, pentru alegerile la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Инна Попенко - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Curtea de Apel a decis excluderea Innei Popenco din cursa electorală

Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia Curții de Apel Chișinău privind excluderea din cursa electorală a candidatului Popenco.

Decizia a fost luată după încheierea acțiunii de protest a susținătorilor Partidului Șor și a Innei Popenco din fața CSJ.

”Sunt dezamăgită de decizia luată de Curtea Supremă de Justiție. Puterea dă dovadă de samavolnicie”, a scris Popenco pe rețelele de socializare.

Anterior, CEC şi candidatul la funcția de șef al statului, Silvia Radu, au depus la Curtea de Apel Chișinău un demers privind excluderea din cursa electorală a candidatului Popenco. Silvia Radu și-a exprimat dezacordul în legătură cu acțiunile întreprinse de reprezentanții ”Partidului Șor”, care au participat la distribuirea cardurilor prin intermediul cărora cetățenii cu venituri mici vor putea procura mărfuri la un preț redus din magazinul social care urmează să fie deschis la Chișinău. Majoritatea membrilor CEC au calificat aceste acțiuni drept corupere a alegătorilor.

Astfel, Curtea de Apel Chișinău a decis excluderea concurentului Inna Popenco, din partea "Partidului Şor", din cursa electorală. Imediat după asta a fost depus un recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Acum, în campania electorală participă 10 candidați la funcția de președinte al ţării.

Fluxul de știri
0