Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pastile ecstasy din Olanda, vândute în cluburile de noapte din Moldova

© Sputnik / Aleksei Naumov Ночной клуб
Ночной клуб - Sputnik Moldova
Abonare
Un moldovean riscă ani grei de pușcărie pentru comercializarea pe teritoriul țării a substanțelor psihotrope de tip ecstasy pe care le aducea prin contrabandă din Olanda.

CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. Sâmbătă, oamenii legii au reținut un locuitor al Capitalei în vârstă de 27 de ani, care comercializa pe teritoriul țării substanțe psihotrope de tip ecstasy în proporții deosebit de mari, se arată într-un comunicat al IGP.

Экспертно-криминалистическая лаборатория управления наркоконтроля по ЮФО, substanţe narcotice - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vindea droguri doar clienţilor fideli, cu 100 de euro doza

Timp de o lună, angajații Direcției Antidrog al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura sectorului Ciocana au documentat activitatea bărbatului. Substanțele narcotice erau aduse prin contrabandă din Olanda pe teritoriul Republicii Moldova, acestea fiind tăinuite în timpul controlului vamal. Ulterior acestea erau comercializate intermediarilor și consumatorilor.

Ofițerii de investigații au efectuat o achiziție de control, procurând de la suspect 20 de pastile ecstasy, acțiune prin care a fost probată comercializarea drogurilor de către acesta.

Suspectul a fost reținut în timp ce se afla la volanul unui automobil. Ca urmare a perchezițiilor efectuate în automobil, au fost depistate, ridicate și sigilate 304 de pastile ecstasy, ascunse în interiorul unui borcan plasat în portbagajul automobilului.

© Photo : Poliția Republicii MoldovaEcstasy
Ecstasy - Sputnik Moldova
Ecstasy

Totodată, asupra persoanei reținute a fost depistată și o legitimație falsă de colaborator al Poliției, care era utilizată cu scopul de a camufla activitatea criminale a acestuia. Valoarea aproximativă a drogurilor sechestrate este de aproximativ 80 000 de lei.

O pastilă ecstasy din categoria celor depistate era comercializată la prețul de 250 de lei. Persoana reținută și-a recunoscut vina, conlucrează cu organul de urmărire penală, fiindu-i aplicată măsura preventivă sub forma de arest la domiciliu. Acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.

Polițiștii atenționează că acest tip de drog este consumat în special în rândul tinerilor, fiind răspândite prin cluburile de noapte.

Fluxul de știri
0