Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operațiune specială la vamă: nouă reţinuţi dintr-o lovitură

© Sputnik / Мирослав Ротарьзадержание нарушитель наручники
задержание нарушитель наручники - Sputnik Moldova
Abonare
Trei inspectori, patru polițiști de frontieră şi doi șoferi de autobuz au fost reţinuţi de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în cadrul unei operaţiuni desfăşurate la postul vamal Otaci. Aceștia sunt bănuiți de corupere pasivă.

CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. În cadrul unei ample operațiuni desfășurate la Postul vamal Otaci, ofițerii CNA în colaborare cu procurorii anticorupție au reținut trei inspectori vamali, patru polițiști de frontieră şi doi șoferi de autobuz.

Наручники - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce a decis instanța în privința vameșilor de la Palanca și Tudora

Potrivit oamenilor legii, operațiunea desfășurată la postul vamal Otaci are la bază informații și materiale operative furnizate de Direcția Securitate Internă a Serviciului Vamal, care este abilitată cu examinarea cazurilor de abateri disciplinare și comportament corupțional în rândul angajaților.

Reținuții ar fi acceptat și primit diferite sume de bani de la șoferii autocarelor și microbuzelor care efectuau curse regulate de pasageri din Republica Moldova spre Federația Rusă, dar și spre alte destinaţii internaționale. În urma perchezițiilor efectuate la postul vamal, au fost depistate și ridicate mijloace bănești, care erau ascunse în gheretele de serviciu ale funcționarilor. Percheziții au avut loc şi la locul de trai al bănuiţilor.

Cele nouă persoane au fost reținute pentru 72 de ore și sunt cercetate pentru corupere pasivă. Operaţiunea a început miercuri seara și a continuat şi în ziua de joijoi, dosarul fiind gestionat de către Procuratura Anticorupţie.

Serviciul Vama promite să ofere detalii şi comentarii referitor la investigația desfășurată de organele de anchetă după finalizarea integrală a acțiunilor și procedurilor legale.

Fluxul de știri
0