Naționaliștii estonieni amenință Agenția Sputnik

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaПавильон международного информационного бренда "Sputnik"
Павильон международного информационного бренда Sputnik - Sputnik Moldova
Abonare
Naționaliștii din Estonia au declarat că vor bloca activitatea Agenției Sputnik din această țară, potrivit unei scrisoare expediate joi pe adresa redacției; conducerea agenției a fost consternată de faptul că astfel de amenințări sunt posibile într-o țară a Uniunii Europene.

CHIȘINĂU, 21 oct — Sputnik. Scrisoarea a fost transmisă prin poșta electronică a redacției din partea unor partide naționaliste estoniene — "Sectorul de Dreapta" din Estonia și Partidul Independenței. Potrivit şefei Sputnik Estonia Elena Cerîșeva, această scrisoare, probabil, nu a ajuns doar la Sputnik, deoarece în ea sunt vizate și canalele de televiziune ruse.

Sputnik - Sputnik Moldova
Premierul Estoniei: Sputnik nu va fi interzis, dar îi vom monitoriza activitatea

Naționaliștii scriu că tații și bunicii lor "au luptat cu bolșevismul în uniforme nemțești" și au proliferat amenințări la adresa mai multor jurnalişti şi mass-media rusești.

"În acest moment, facem eforturi pentru interzicerea ireversibilă, la nivel legislativ, a televiziunii ruse pe teritoriul republicii. "Sectorul de dreapta" din Estonia va organiza o acțiune îndepărtare a antenelor canalelor rusești de pe fațadele și acoperișurile clădirilor. Partidul Independenței și "Sectorul de Dreapta" încep blocarea activităţii holdingului Sputnik-News în Estonia", se spune în scrisoare.

Conducerea Sputnik percepe scrisoarea drept o amenințare și atenționează că astfel de declarații sunt făcute într-o țară membră a UE.

"Ne miră faptul că oamenii care se mândresc cu uniforma nazistă a taților lor pot face asemenea declarații într-o țară a Uniunii Europene și pot pune în pericol activitatea mijloacelor de informare în masă", a declarat pentru RIA Novosti Serghei Kocetkov, redactorul-şef adjujunct al agenției.

Fluxul de știri
0