Premierul Estoniei: Sputnik nu va fi interzis, dar îi vom monitoriza activitatea

© Sputnik / Konstantin Chalabov / Accesați arhiva multimediaSputnik
Sputnik - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații Partidului Popular Conservator din Estonia (PPCE) i-au solicitat premierului țării, Taavi Roivas, să spună cum intenționează să se opună guvernul său "propagandei rusești" întruchipată de versiunea estoniană a agenţiei Sputnik, recent inaugurată.

CHIȘINĂU, 11 apr — Sputnik. Activitatea agenției informaționale Sputnik nu va fi interzisă în Estonia, autoritățile acestei țări ghidându-se de principiile deschiderii și libertății de exprimare. Acest lucru l-a declarat prim-ministrul țării Taavi Roivas, comunică Sputnik Estonia.

Спутник Латвия - Sputnik Moldova
Sputnik Letonia a revenit la cititorii săi în zona domeniului .com

Anterior, autoritățile Letoniei, vecine cu Estonia, au decis să interzică activitatea Sputnik și au blocat site-ul agenției în zona domeniului.lv. Această decizie a fost contestată de agenție în instanţă, iar în prezent examinarea cauzei mai continuă. În legătură cu blocarea portalului, agenția de știri și radio Sputnik a lansat un nou portal Sputnik Letonia în limbile rusă și letonă, în zona domeniului.com.

"Noi nu interzicem activitatea Sputnik, atâta timp cât nu încalcă legislația Estoniei, dar vom urmări cum lucrează și dacă se va constata vreo contradicţie cu legislația în vigoare, atunci organele competente vor reacționa la aceste încălcări", a spus Roivas.

Potrivit premierului estonian, trebuie evitată situaţia când locuitorii țării au doar o singură sursă informaţională de influență.

Roivas consideră totodată că Estonia trebuie să continue să-şi modernizarea legislația, în condițiile unor schimbări extrem de rapide care se produc în lume, în domeniul tehnologiilor media.

Fluxul de știri
0