Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un bărbat înarmat, reținut la hotarul Republicii Moldova

© Sputnik / Михаил Мордасов / Accesați arhiva multimediaUne arme
Une arme - Sputnik Moldova
Abonare
Un cetățean al Ucrainei a vrut să treacă frontiera de stat a Moldovei cu două pistoale încărcate și mai multe cartușe.

CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. O armă pneumatică, una traumatică și 92 de cartușe, care erau tăinuite de controlul la frontiera de stat, au fost descoperite, vineri, de către polițiștii de frontieră la punctul de trecere Tudora.

пресс-тур 28.05.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Focuri de armă la frontiera Moldovei cu România

Pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un cetățean al Ucrainei, de 49 de ani, la volanul unui autoturism de model Nissan Almera. După controlul documentelor de călătorie, având anumite suspiciuni, polițiștii de frontieră au purces la verificarea fizică a mijlocului de transport.

Ca rezultat, a fost depistat un pistol pneumatic „Latek Safari” încărcat cu 9 cartușe calibru 4 mm și o cutie cu 36 de cartușe, camuflate sub scaunul din față al pasagerului,. La fel, pe bancheta din spate a autoturismului, în rucsacul personal a fost găsit cel de-al doilea pistol traumatic de model „Fort 12 PM 19 mm. P.A.”, încărcat cu 11 gloanțe de cauciuc, cât și o cutie cu 36 de cartușe.

Ucraineanul a prezentat documente de posesie, însă din considerentul că a tăinuit prezența acestora în mașină în timpul controlului de frontieră, a fost luată măsura de reținere a armelor și cartușelor. Întreg arsenalul de muniție a fost ridicat și transmis spre verificare.

Fluxul de știri
0