Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Focuri de armă la frontiera Moldovei cu România

© Sputnik / Miroslav Rotariпресс-тур 28.05.2016
пресс-тур 28.05.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţiştii de frontieră din Ungheni au fost nevoiţi să aplice arma de foc pentru a anihila o tentativă de contrabandă cu ţigări.

CHIŞINĂU, 18 aug – Sputnik. Urmare a acţiunilor desfășurate pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Ungheni, polițiștii de frontieră au depistat un moldovean în timp ce încerca să treacă ilegal peste frontiera de stat 5125 pachete de ţigări, cu timbru de acciză R. Moldova.

Echipajul Poliției de Frontieră a observat pe direcția Bosia – Zagarancea o persoană care transporta mai multe colete spre malul râului Prut. La apariţia poliţiştilor de frontieră, persoana a abandonat coletele şi, profitând de întunericul de afară și relieful abrupt, a încercat să fugă de la fața locului.

Табачная фабрика - Sputnik Moldova
Societate
Prăbuşirea unei afaceri: în 10 zile, contrabanda cu ţigări la vamă va dispărea

Întrucât aceasta nu s-a supus somaţiei prin voce, poliţiştii de frontieră au executat patru focuri de armă în plan vertical.

În cele din urmă, inspectorii de frontieră au reținut un moldovean de 26 de ani, din satul Valea-Mare, raionul Ungheni. La fel, au fost depistat patru colete, în care erau ambalate 625 pachete de țigări Plugarul și 4500 pachete – Ritm.

Întreaga cantitate de țigări, estimată la suma de 45 mii lei, a fost ridicată și depozitată la Sectorul Poliției de Frontieră Ungheni.

Din declarațiile tânărului moldovean, țigările au fost procurate de pe teritoriul R.Moldova, iar el trebuia să le transmită peste frontieră în România, de unde persoane străine urmau să le preia.

Măsurile de investigație sunt continuate de către polițiștii de frontieră, cu scopul stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate. Moldoveanul este cercetat în stare de libertate.

Fluxul de știri
0