Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

FMI nu renunță la Moldova

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Trecere la banca de fotografiiМеждународный валютный фонд
Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Potrivit memorandumului pe care urmează să-l semneze cu FMI, Moldova va primi în următorii trei ani 179 de milioane de dolari, cu respectarea anumitor condiţii.

CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. Fondul Monetar Internațional (FMI) anunță că nu a fost anulată decizia cu privire la semnarea unui nou memorandum de împrumut cu Republica Moldova.

Pe data de 26 iulie 2016, misiunea FMI a ajuns la un acord, la nivel de personal, cu autoritățile Republicii Moldova în privința unui program de reforme economice care poate fi susținut de FMI, pe un termen de trei ani.

Спикер парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Republica Moldova
FMI a înaintat 16 condiţii Republicii Moldova

”Până în prezent, autoritățile Moldovei au progresat semnificativ în realizarea acțiunilor prioritare convenite. Implementarea tuturor acțiunilor prioritare este condiția necesară pentru ca Consiliul de directori executivi ai FMI să ia în considerare aprobarea programului de finanțare”, a declarat Armine Khachatryan, reprezentatul permanent al FMI în Moldova.

Potrivit memorandumului pe care urmează să-l semneze cu FMI, Moldova va primi în următorii trei ani 179 de milioane de dolari, cu respectarea anumitor condiţii.

”Data ședinței Consiliului de directori executivi va fi anunțată după implementarea tuturor acțiunilor prioritare. Nu au avut loc nici un fel de amânări în această privință”, a precizat reprezentatul permanent al FMI în Moldova.

Fluxul de știri
0