Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Senator: se întrevăd progrese privind situația din Alep

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaСитуация в сирийском городе Алеппо
Ситуация в сирийском городе Алеппо - Sputnik Moldova
Abonare
După întrunirea liderilor Rusiei, Germaniei și Franței la Berlin, am putea aștepta anumite progrese în problema Siriei, a declarat pentru jurnaliști președintele Comitetului pentru Apărare din cadrul Consiliului Federației.

CHIȘINĂU, 20 oct — Sputnik. Întâlnirea de la Berlin a liderilor Rusiei, Germaniei și Franței în problema Siria, dar și rezultatele "pauzei umanitare" care a fost instituită în Siria, oferă motive întemeiate pentru a conta pe un anumit progres în ceea ce privește situația din Alep, consideră președintele Comitetului pentru Apărare din cadrul Consiliului Federației, Viktor Ozerov.

Vierer-Gipfel zur Ukraine in Berlin - Sputnik Moldova
Putin a oferit detalii despre înțelegerile din această noapte de la Berlin

"Însuși faptul că discuţiile în problema Siriei au fost reluate la un asemenea nivel denotă că lideri continuă să contacteze în această chestiune, ceea ce înseamnă că există un interes reciproc în mai multe probleme, în privinţa cărora s-ar putea întrevedea un consens. Iar acesta este deja un moment pozitiv", a declarat acesta în faţa jurnaliștilor.

Ozerov a mai adăugat că, odată cu cu instituirea pauzei umanitare în Siria, s-au mişcat lucrurile în ceea ce privește situaţia din Alep — insurgenții au început să părăsească orașul.

"Toate acestea ar putea însemna o dinamică pozitivă în ceea ce privește Siria", a declarat senatorul.

La 20 octombrie, de la ora 08.00 și până la 16.00, în Aleppo va fi instituită "pauza umanitară", timp în care forțele militare ruse și armata guvernamentală a Siriei vor opri raidurile aeriene.

După cum a anunțat anterior şeful Direcției operative a Marelui Stat Major al Forțelor Armate ale FR general-locotenentul Serghei Rudskoi, pauza umanitară va intra în vigoare în Alep în

dimineața zilei de 20 octombrie, pentru a le oferi atât militanților, cât și locuitorilor pașnici posibilitatea de a părăsi orașul.

Fluxul de știri
0