Putin a oferit detalii despre înțelegerile din această noapte de la Berlin

© REUTERS / Michael KappelerVierer-Gipfel zur Ukraine in Berlin
Vierer-Gipfel zur Ukraine in Berlin - Sputnik Moldova
Abonare
„Cvartetul normand" a ajuns la unele înțelegeri privind pașii ce urmează a fi făcuți în timpul apropiat, inclusiv pentru separarea părților aflate în conflict în Ucraina, a declarat președintele rus Vladimir Putin pentru jurnaliști.

CHIȘINĂU, 20 oct — Sputnik. Potrivit lui Putin, primul aspect asupra căruia au convenit conducătorii Rusiei, Germaniei, Franței și Ucrainei este acela că acordurile de la Minsk trebuie să fie respectate, toate părțile reconfirmându-şi atașamentul față de acestea.

Normandy format talks - Sputnik Moldova
La Berlin a început întâlnirea dintre Putin, Merkel, Hollande și Poroșenko

El a mai menționat că participanții la întrunire au acordat mult timp discuțiilor privind securitatea.

„Am ajuns la înțelegeri pe marginea mai multor aspecte în privinţa a ceea ce trebuie întreprins în timpul apropiat în vederea soluționării de mai departe a cestiunilor discutate", a spus președintele.

Potrivit înțelegerilor de miercuri seara de la Berlin, forțele armate ale părților conflictului din Ucraina urmează a fi îndepărtate la o distanță sigură, iar misiunea OSCE din Donbas urmează a fi extinsă. În special, s-a vorbit despre retragerea și stabilirea locurilor de stocare a tehnicii militare de mare calibru.

Putin şi-a exprimat regretul în legătură cu faptul că problemele umanitare au fost abordate doar parțial. El a subliniat că părțile au convenit să lucreze în continuare și la identificarea unor soluții în acest domeniu.

Fluxul de știri
0