Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Heroină, extasy și amfetamină: cum ajung acestea în Moldova

© Photo : igp.gov.mdDroguri, amfetamină
Droguri, amfetamină - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat a fost reținut pentru comercializarea drogurilor de tip heroină, extasy și amfetamină. Poliția anunță că anume aceste tipuri de droguri sunt consumate de către generația tânără.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Joi, un bărbat de 30 de ani, originar din regiunea transnistreană, a fost reținut pentru 30 de zile de către oamenii legii. Acesta este bănuit de comercializarea drogurilor de tip heroină, extasy și amfetamină în cantități deosebit de mari pe teritoriul municipiului Chișinău, precum și în regiunea transnistreană.

Angajații Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în colaborare cu Procuratura sectorului Ciocana din Capitală, au documentat timp de două luni activitatea infracțională a bărbatului.

Сдача ЕГЭ по русскому языку в школах России - Sputnik Moldova
Societate
Elevii confirmă că în Moldova este uşor să găsești substanţe narcotice

Polițiștii au reținut suspectul pe teritoriul Autogării Nord în timp ce transporta drogurile într-un rucsac. Potrivit investigațiilor, bărbatul acționa de unul singur. Acesta circula în Turcia, Ucraina și Federația Rusă de unde procura droguri de tip amfetamină, extasy și heroină. Substanțele narcotice erau introduse ilegal în Republica Moldova pentru comercializare, în regiunea transnistreană, iar unele urmau să ajungă pe piața din Federația Rusă.

Ca urmare a perchezițiilor corporale, au fost depistate două pachete din polietilenă în care se aflau 100 de grame de amfetamină. Bărbatul a recunoscut că a procurat drogurile din orașul Odesa și a traversat frontiera de stat fără a fi supus unui control riguros.

Amfetamina era comercializată cu 600 de lei pentru un gram, valoarea drogurilor fiind de circa 60 000 lei.

Potrivit polițiștilor, aceste tipuri de droguri sunt consumate cu precădere de generația tânără, cu vârstă între 16-30 de ani.

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Fluxul de știri
0