La Berlin a început întâlnirea dintre Putin, Merkel, Hollande și Poroșenko

© AP Photo / BelTA, Andrei StasevichNormandy format talks
Normandy format talks - Sputnik Moldova
Abonare
Președinții Vladimir Putin, Francois Hollande și Petro Poroșenko au venit în această seară la Berlin, la invitația cancelarului german Angela Merkel.

CHIȘINĂU, 19 oct — Sputnik. Potrivit RIA Novosti, primul a ajuns Poroșenko, urmat de Hollande la câteva minute. Putin a ajuns la reședința lui Merkel cel din urmă, acesta fiind așteptat la ora 19.00 (ora Chișinăului, n.red.).

Встреча в нормандском формате на саммите форума Азия- Европа - Sputnik Moldova
Pericol de război: Putin, Merkel, Hollande și Poroșenko se întâlnesc de urgență

Amintim că întâlniri în acest format au mai avut loc, însă erau anunțate din timp. De această dată cei patru lideri se întrunesc ad-hoc din cauza că situația din Ucraina s-a acutizat brusc, consideră expertul Alexandr Rar de la Consiliul german pentru politică externă.

Anterior serviciul de presă al executivului Germaniei a confirmat faptul că Merkel se pregătește pentru întâlnirea liderilor celor patru țări, dar a refuzat să ofere detalii despre agenda discuțiilor.

Potrivit mai multor experți această întâlnire ad-hoc a fost determinate de faptul că situația în Siria și Ucraina a devenit extrem de tensionată, determinând o încordare foarte pronunțată în relațiile internaționale.

Fluxul de știri
0