Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum a comentat Ilan Șor prelungirea arestului său la domiciliu

© Sputnik / Miroslav RotariИлан Шор 11.10.2016
Илан Шор 11.10.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Omul de afaceri moldovean și primar de Orhei Ilan Șor a comentat decizia judecătoriei sectorului Buiucani din capitală, care a decis prelungirea mandatului de arest la domiciliu al acestuia.

CHIȘINĂU, 19 oct — Sputnik. Miercuri, judecătoria Buiucani a prelungit cu 30 de zile mandatul de arest la domiciliu pentru businessmanul moldovean și primar de Orhei Ilan Șor.

Ilan Șor a fost reținut pe data de 22 iunie, în cadrul dosarului fraudelor bancare. El este suspectat de escrocherie și spălare de bani. Din 24 iunie curent el s-a aflat în arest preventiv în izolator. Termenul arestului preventiv i-a fost prelungit la 21 iulie. Iar la 5 august, Curtea de Apel a decis transferarea lui Șor în arest la domiciliu. De atunci, mandatul de arest la domiciliu a fost prelungit în câteva rânduri. Dosarul a fost transmis în judecată la data de 24 august, iar prima ședință a instanței a avut loc pe data de 6 septembrie.

„Este nedrept. Cred că aceasta (decizia — n. red.) este legată de faptul că mulți oameni au început să înțeleagă: partidul nostru politic (Partidul Șor — n.red.) își îndeplinește promisiunile. Multora nu le place acest lucru. Noi nu suntem agreaţi nici de opoziție, nici de putere", le-a declarat Șor jurnaliștilor la ieșirea din sala de ședințe a judecăţii.

Илан Шор и Жасмин - Sputnik Moldova
Societate
Cunoscuta interpretă Jasmin luptă împotriva nedreptății

Totodată, acesta a subliniat că nu este de acord cu învinuirile care i se aduc.

"Veţi afla totul în curând", a spus Șor.

La rândul său, procurorul Andrei Băieșu și-a motivat demersul privind prelungirea arestului la domiciliu prin "riscurile substanţiale și rezonanța dosarului".

"Următoarea ședință de judecată va avea loc la 8 noiembrie. Atunci vor fi invitați martorii", a spus procurorul, fără a preciza despre cine anume este vorba.

Avocații lui Șor au calificat decizia instanței sectorului Buiucani drept nefondată.

"Partea acuzării trebuie să prezinte noi argumente pentru a putea cere prelungirea arestului. Argumente noi nu au fost, de aceea decizia nu poate fi considerată fondată. Noi o vom contesta", a declarat Iulian Balan.

Avocatul Denis Ulanov a subliniat, la rândul său, că partea apărării a prezentat întotdeauna în faţa judecății argumente în favoarea eliberarea lui Șor din arestul la domiciliu.

"La fiecare ședință prezentăm noi dovezi consistente care demonstrează că cerințele procurorului sunt nefondate. Cu toate acestea, ele nu sunt luate în considerare", a spus Ulanov.

Fluxul de știri
0