Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cunoscuta interpretă Jasmin luptă împotriva nedreptății

© photo: aquarelle.mdИлан Шор и Жасмин
Илан Шор и Жасмин - Sputnik Moldova
Abonare
Interpreta Jasmin intenționează să-l susțină personal pe soțul său, primarul Orheiului Ilan Șor, la ședința de judecată care va avea loc marți, 11 octombrie.

CHIȘINĂU, 9 oct — Sputnik. Cunoscuta interpretă Jasmin, artistă emerită a Rusiei, intenționează să-l susțină pe soțul său, om de afaceri din RM și primar de Orhei, Ilan Șor, la ședința Judecătoriei sectorului Buiucani din capitală care va avea loc marți, 11 octombrie.

Omul de afaceri este cercetat în dosarul fraudei bancare. Depoziţiile acestuia au făcut posibilă învinuirea de corupție a fostului premier al ţării, Vladimir Filat. Primarul Orheiului a fost reținut pe 22 iunie 2016. Începând cu 24 iunie, acesta s-a aflat în arest preventiv, iar ulterior i-a fost aplicată măsura de arest la domiciliu. La 3 octombrie, Curtea de Apel Chișinău a lăsat în vigoare decizia de arest la domiciliu, în pofida mitingului organizat în fața clădirii instanței de judecată întru susținerea primarului Orheiului. La acţiune au participat cetățeni din diferite raioane ale ţării.

„Deja de câteva luni, familia mea trece prin momente foarte dificile care ne provoacă tuturor multă durere și suferință. Nedreptatea și media, răfuiala (nu mi-e teamă să rostesc acest cuvânt) la care este expus soțul meu sunt lipsite de temeiuri legale, dar şi logice. Ilan, în calitatea sa de primar, a demonstrat întregii țări, prin acțiuni concrete, prin proiectele și reformele realizate la Orhei, demne de respect și necesare oamenilor simpli, că este capabil să muncească pentru binele cetățenilor Moldovei și că într-adevăr dorește să îmbunătățească calitatea vieții lor", a scris interpreta pe pagina sa Facebook.

Илан Шор - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mărturiile primarului de Orhei Ilan Șor încep să se adeverească

Recent, Șor a fost numit persoană de încredere a Innei Popenco, candidat la funcția de președinte a RM din partea partidului condus de primarul de Orhei.

„Însă și de data aceasta organele de drept ignoră legislația Republicii Moldova și normele internaționale, demonstrând clar că se conduc de cu totul alte principii. Mai mult decât atât, soțul meu a demonstrat nu o dată că este deschis și gata să colaboreze cu ancheta pentru ca adevărul să iasă la suprafață, însă acest fapt nu a fost apreciat nicicum… Nu înțeleg și nu vreau să accept această samavolnicie", a subliniat Jasmin.

Artista a menționat că familia lui Ilan Șor va lupta pentru dreptate atât cât va fi necesar.

„Doresc să le mulțumesc miilor de oameni care nu-și pierd speranța și încrederea și care luptă împreună cu noi. Marți, când va avea loc următoarea ședință de judecată, eu voi fi acolo, alături de tine și de toți cei care te susțin, pentru a privi drept în ochii celor care te țin ilegal în arest la domiciliu și îți îngrădesc libertatea", se adresează Jasmin soțului său.

Fluxul de știri
0