Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Biserica și spitalul - sănătate sufletească și trupească

© Photo : mitropolia.mdPărintele Marin Cij, Biserica şi spitalul – două spații complementare sănătăţii fiinţei umane”
Părintele Marin Cij, Biserica şi spitalul – două spații complementare sănătăţii fiinţei umane” - Sputnik Moldova
Abonare
Mitropolia Moldovei își dorește un parteneriat cu mai multe spitale din Capitală. Pacienții ar putea avea parte de Sfântul Maslu, de Taina mărturisirii și a Sfintei Spovedanii chiar în incinta instituției medicale.

CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Președintele Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale, Părintele Marin Cij, a dialogat cu conducerea Spitalului Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail”, Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății, Institutului de Medicină Urgentă – Secția Ambulatorie de Traumatologie și Ortopedie Nr.1. din Capitală, în vederea numirii unor preoți pentru activitatea pastoral-misionară și îndrumare duhovnicească a pacienților aflați în dificultate, informează mitropolia.md.

Părintele Marin Cij a vorbit despre complementaritatea misiunii Bisericii cu cea a medicilor.

Посещение патриархом Кириллом родильного дома в Москве - Sputnik Moldova
Patriarhul Kiril cere interzicerea avorturilor în Rusia

”Bolnavul îi slujește lui Dumnezeu prin răbdare și ascultare, medicul prin dăruire, iar preotul prin slujire. Din această lumină putem înțelege cuvintele savantului Nicolae C. Paulescu, care, adresându-se mai ales tinerilor medici, le spunea: „urmând perceptele carității, îngrijiți pe bolnavul mizerabil nu ca pe un om, nu ca pe un frate ce suferă, ci ca pe Însuși Dumnezeu”, a spus părintele Marin Cij.

Preotul a propus organizarea conferințelor, întrunirilor și a discuțiilor cu tematici moral-spirituale cu personalul medical și cu pacienții spitalelor.

Totodată, s-a discutat și despre înființarea bibliotecilor de carte religioasă pentru medici și pacienți, iar pentru diferite cazuri și situații de boală s-a propus implicarea mai multor preoți pentru săvârșirea Tainaei Sfântului Maslu, Tainei Sfintei Spovedanii și a Sfintei Împărtășanii.

Precizăm că Mitropolia Moldovei a lansat recent campania „Biserica şi spitalul – două spații complementare sănătăţii fiinţei umane”. După discuții, directorii spitalelor au primit în dar câte o Biblie, iar personalului medical și colaboratorilor li s-a înmânat câte un calendar și iconițe cu Maica Domnului.

Fluxul de știri
0