Un bărbat a murit în urma unei înţepături de ţânţar

© Sputnik / Олег Ласточкин / Accesați arhiva multimediaКомар
Комар - Sputnik Moldova
Abonare
Un pensionar din judeţul Iaşi, România, a decedat din cauza virusul West Nile, pe care l-a contractat după ce a fost pişcat de un ţânţar.

CHIŞINĂU, 18 oct — Sputnik. Bărbatul din localitatea Podu Iloaiei, judeţul Iaşi, infectat cu virusul West Nile, a decedat după două săptămâni de tratament la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Paras¬cheva", informează ziaruldeiasi.ro.

Laborator - Sputnik Moldova
Societate
Virusul Zika a ajuns la hotarul Moldovei

Potrivit sursei, pensionarul a contractat virusul după ce a fost înţepat de un ţânţar. În judeţ mai sunt înregistrate oficial încă patru persoane cu acelaşi virus, tot după înţepături de ţânţari.
La nivelul întregii ţări, nouă persoane şi-ai pierdut viaţa din cauza virusul West Nile, contractat după înţepături de ţânţari.

Medicii atenţionează că cele mai multe cazuri de infecţie cu acest virus decurg asimptomatic. Iar atunci când apar simptome, acestea sunt similare unei gripe uşoare: febră, cefalee, greţuri şi vărsături etc.

Po¬trivit medicului infecţionist Mihnea Hurmuzache, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase, infecţia cu virus West Nile evoluează diferit de la o persoană la alta.

„Ceilalţi pacienţi, cu vârste de peste 60 de ani, au reacţionat altfel la infecţie, fiind externaţi vindecaţi. În cazul soldat cu deces, vorbim de un organism care la o anumită vârstă nu a reuşit să treacă peste complicaţii", potrivit sursei.

Virusul West Nile a fost des¬coperit în anul 1937, în districtul West Nile din Uganda. Principala cale de transmitere a acestei infecţii la om este prin înţepătură de ţânţar.

Fluxul de știri
0