Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Virusul Zika a ajuns la hotarul Moldovei

© Sputnik / Илья Питалев / Trecere la banca de fotografiiLaborator
Laborator - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În România a fost confirmat cel de-al treilea caz de infectare cu virusul Zika. De această dată este vorba de un bărbat care a călătorit în Republica Dominicană.

CHIȘINĂU, 28 iulie — Sputnik. A fost identificat al treilea caz de infectare cu virusul Zika. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 36 de ani, care locuiește la Cluj-Napoca și a călătorit în Republica Dominicană, comunică Ministerul Sănătății din România.

Комар - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Atenţie maximă: virusul Zika a ajuns la hotar cu Moldova

Bărbatul a sosit în România la 21 iulie. A doua zi, acesta s-a prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca cu simptome de febră și erupție tegumentară generalizată. Pe 25 iulie probele prelevate de la pacient au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino, iar pe 27 iulie rezultatele au dovedit prezența virusului Zika.

La moment, bărbatul este în afara oricărui pericol și respectă recomandările făcute de medici și de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj. O campanie de tratamente anti țânțari a avut loc în Cluj-Napoca săptămâna trecută.

Pe 11 iulie, Ministerul Sănătății a confirmat existența primului caz de infectare cu virusul Zika în România în cazul unei tinere de 27 de ani care s-a întors din Martinica.

Ulterior, pe 20 iulie s-a confirmat existenta și unui al doilea caz de infectare cu virusul Zika la un copil de 10 ani, care locuiește cu familia in Guyana Franceză și venise în vizită la rude în România.

Fluxul de știri
0