Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La un pas de moarte: trei copii s-au intoxicat cu substanțe necunoscute. Detalii

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Drama copiilor străzii din municipiul Chișinău continuă. Trei copii care locuiau printre ruinele hotelului Național, au ajuns la spital în stare gravă, intoxicați cu substanțe necunoscute.

CHIȘINĂU, 17 oct – Sputnik. Mihai Moldovanu, șeful Direcției sănătate din Capitală, a anunțat, luni, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei despre spitalizarea în stare gravă a trei copii, care s-au intoxicat cu substanțe necunoscute.

AJUTOR SĂRACILOR, HRANĂ NEVOIAŞILOR - Sputnik Moldova
Un prânz cald și o vorbă bună pentru oamenii străzii din Chișinău

”Săptămâna trecută, a fost înregistrată o situație ieșită din comun. Trei copii care locuiau în clădirea fostului hotel Național au fost transportați la Centrul Mamei și Copilului, fiind intoxicații cu substanțe necunoscute. Se presupune a fi clei. Presa a scris de mai multe ori că acolo locuiesc zeci de copii, de aceea vreau ca să dați indicațiile de rigoare pentru a clarifica această situație. Să vedem câți copii trăiesc acolo? De unde sunt acești copii? Dacă au sau nu părinți și cu ce se ocupă? ”, a spus Moldovanu.

Șeful Direcției a precizat că starea copiilor este gravă, dar în afara oricărui pericol.

Șeful poliției municipale, Silviu Mușuc, spune că deţine toată informația în privința acestor copii, însă se declară neputincios.

Полиция - Sputnik Moldova
Societate
Situaţie inedită. Poliţist atacat de copii la Chişinău

”Toți minorii care s-au aflat acolo, și avem datele lor, au fost trimişi acasă, însă, cu părere de rău, peste o zi sau două se reîntorc în municipiul Chișinău”, a spus Mușuc.

Șeful Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, Rodica Terehovschi, a anunțat că acești copii au evadat de la spital.

"Specialistul din cadrul Direcției s-a deplasat la Centrul Mamei și al Copilului. Cu părere de rău, acești copii, până în seară, după ce și-au revenit puțin, au fugit. Vreau să aduc la cunoștință că joi a fost o ședință în care au fost implicați autoritățile centrale și locale pentru a soluționa problema dată. Ei au nevoie de un tratament îndelungat, fiindcă atunci când sunt plasați de urgență, ei până în seară fug, așa cum fug și de la centrul Vatra unde sunt plasați", a declarat Terehovschi.

Fluxul de știri
0