Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi cazuri de rujeolă în România, unde este anunţată epidemie

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaВакцинация против гриппа в Светлогорске
Вакцинация против гриппа в Светлогорске - Sputnik Moldova
Abonare
În doar o săptămână, în România au fost înregistrate 33 de cazuri noi de rujeolă, numărul de îmbolnăviri de la începutul anului ajungând la 786.

CHIŞINĂU, 14 oct — Sputnik. De la începutul anului și până la data de 14 octombrie, în România au fost confirmate 786 de cazuri de rujeola, cu 33 de cazuri mai multe față de săptămâna trecută, potrivit datelor prezentate, vineri, de Ministerul Sănătăţii de la Bucureşti.

„Din fericire nu s-au mai înregistrat alte decese față de cele trei raportate până acum", anunţă instituţia.

Капельница - Sputnik Moldova
Epidemie de rujeolă în România: mai mulți copii au murit

Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunitățile cu acoperire vaccinală scăzută. Astfel, au fost organizate acțiuni de vaccinare cu RRO a copiilor incomplet vaccinați sau nevaccinați.

În zonele afectate de rujeolă, Institutul Național de Sănătate Publică din Bucureşti recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an.

Ministerul Sănătății de la Chişinău a făcut apel către conducătorii instituțiilor de învățământ să acorde atenție sporită procesului de admitere a copiilor nevaccinați în școli și grădinițe.

Îndemnul a venit în rezultatul răspândirii epidemice a rujeolei în România, care în opinia autorităților, ar putea crea un anumit pericol pentru importul rujeolei în Republica Moldova.

În același timp, autoritățile de la Chişinău susțin că acum nu există un pericol real de răspândire epidemică a cazurilor de rujeolă. Datele statistice arată că în ultimii 4 ani au fost înregistrate 38 de cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă, ceea ce reprezintă mai puțin de 10 cazuri timp de un an.

Fluxul de știri
0