Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a ratificat acordul privind amplasarea unui grup aviatic în Siria

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Accesați arhiva multimediaБомбардировщики СУ-24 Воздушно-космических сил РФ на авиабазе "Хмеймим" в Сирии
Бомбардировщики СУ-24 Воздушно-космических сил РФ на авиабазе Хмеймим в Сирии - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat legea cu privire la ratificarea acordului dintre Moscova și Damask privind amplasarea unui grup aviatic al Forțelor Aeriene şi Spaţiale a FR pe teritoriul Siriei.

CHIȘINĂU, 14 oct — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat legea cu privire la ratificarea acordului dintre FR și Republica Arabă Siriană (RAS) privind amplasarea unui grup aviatic al Forțelor Armate ale FR pe teritoriul Siriei, transmite vineri serviciul de presă al președintelui Rusiei.

Министерство иностранных дел России - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: în Siria teroriștii au folosit armistițiul în propriul interes

„Prin legea federală se ratifică acordul dintre Federația Rusă și Republica Arabă Siriană, cu privire la amplasarea unui grup aviatic al Forțelor Armate ale Federației Ruse pe teritoriul Siriei, semnat la Damask pe data de 26 august 2015", se spune în comunicat.

Se menționează că acordul reglementează condițiile aflării grupului aviatic rusesc pe teritoriul sirian.

În afară de aceasta, se subliniază că grupul aviatic rusesc este amplasat pe teritoriul Siriei la rugămintea părții siriene și este dislocat pe aeroportul Hmeimim din Latakia care, împreună cu infrastructura și teritoriul necesar, este pus la dispoziția FR cu titlu gratuit.

Legea a fost adoptată de către Duma de Stat la 7 octombrie 2016 și aprobată de Consiliul Federației la 12 octombrie 2016.

Fluxul de știri
0