Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Suedia face diferență de gen pe criteriu religios

Abonare
Inspectoratul Școlar din Suedia a dat undă verde pentru studiul separat pentru fete și băieți în școlile musulmane. Directorul asociațiilor scolilor musulmane consideră că mass-media are o abordare greșită asupra dimensiunii de gen în educaţie.

CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Marți, Inspectoratul Școlar din Suedia a anunțat că este gata să înregistreze școala Römosseskolan din orașul Boras, în care fetele și băieții vor putea studia separat. Instituția ar putea fi deschisă în toamna anului 2017, dacă autoritățile locale vor adopta o decizie în acest sens, anunță publicația suedeză, Borås Tidning.

Homeschooling - Sputnik Moldova
Societate
HOMESCHOOLING: în SUA educația în familie surclasează școala publică

Directorul asociației școlilor musulmane din Suedia, Abdirizak Waberi, consideră că ei oferă cea mai bună șansă de învățare pentru elevi.

”Eu cred că pedagogia noastră îi atrage pe elevi. Noi avem o viziune holistică asupra copilului, îl privim în toată complexitatea lui, indiferent de originea socială sau de anumite circumstanțe, astfel, studenții pot obține educația garantată de lege. Noi oferim elevilor cea mai bună șansă de a învăța și de a se integra, a declarat Waberi.

În toamna anului trecut, școala Römosseskolan a fost criticată de către Inspecția școlară din Suedia pentru lipsa orelor despre pace și securitate, dar și împotriva tratamentului abuziv, motiv pentru care, anterior, autoritățile au refuzat înregistrarea oficială a acesteia. Însă, potrivit sursei, deficiențe respective au fost corectate. Totodată, ei au obținut dreptul să facă rugăciuni în timpul pauzelor dintre ore.

La moment, în Suedia activează zece școli independente musulmane.

În școlile din Republica Moldova băieții și fetele studiază în clase comune. Această modalitate de instruire a fost introdusă pentru prima dată în RSFSR, la 26 octombrie 1918, printr-un decret al lui Lenin.

Fluxul de știri
0