Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Află motivul pentru care Putin a decis să-și amâne vizita în Franța

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Accesați arhiva multimediaRussian President Vladimir Putin
Russian President Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei Vladimir Putin şi-a contramandat vizita în Franța, planificată pentru 19 octombrie curent. Reprezentanții Kremlinului au oferit detalii despre motivele care au determinat această decizie.

CHIȘINĂU, 12 oct — Sputnik. Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a anunțat marți presa că președintele rus a decis să-și amâne vizita în Franța după ce programul acesteia a fost modificat de partea franceză, informează Sputniknews.ro.

Întâlinirea președinților Francoise Holland și Vladimir Putin care a avut loc la 26 noiembrie 2015 la Moscova - Sputnik Moldova
Detalii despre preconizata vizită a lui Putin în Franța

Despre faptul că cei doi președinți urmau să se întâlnească la Paris pe 19 octombrie s-a anunţat la 6 octombrie. Şeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a precizat atunci că Moscova și Parisul pregătesc întâlnirea dintre Putin și Hollande.

Hollande și Putin urmau să discute o serie de chestiuni foarte importante legate de Siria și Ucraina.

Ulterior, comentând preconizata vizită a lui Putin la Paris, preşedintele francez a formulat în cadrul unui interviu pentru un post de televiziune din Franța o expresie prin care ar fi pus la îndoială oportunitatea evenimentului.

Dmitri Peskov a subliniat că decizia lui Putin de a-și amâna vizita în Franța nu este legată de declarația lui Hollande, ci de faptul că din agenda acesteia au fost excluse mai multe evenimente.

Potrivit RIA Novosti, Hollande a declarat că este gata să se întâlnească oricând cu Putin, iar dialogul privind Siria, în opinia șefului statului francez, trebuie să fie unul deschis și multilateral, cu implicarea Turciei, Iranului și Rusiei.

Fluxul de știri
0