Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rogozin: Rusia va susține Transnistria în domeniul educației

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка вице-премьера РФ Д. Рогозина в Приднестровье
Рабочая поездка вице-премьера РФ Д. Рогозина в Приднестровье - Sputnik Moldova
Abonare
În satul Tașlâc din raionul Grigoriopol a fost inaugurată o nouă clădire a școlii, graţie unui proiect umanitar al Rusiei realizat de organizația "Integrarea Euroasiatică".

TIRASPOL, 11 oct — Sputnik, Irina Leahova. Relațiile dintre Rusia și Transnistria în domeniul educațional se vor dezvolta și în continuare, se menţionează în mesajul adresat transnistrenilor de către președintele Rusiei Vladimir Putin. Adresarea președintelui rus a fost dată citirii de către vicepremierul Rusiei, reprezentant special al președintelui FR pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, în cadrul ceremoniei de inaugurare a unei noi clădiri a singurei școli din satul Tașlâc (raionul Grigoriopol).

"Este important că transnistrenii păstrează cu grijă și sporesc cele mai bune tradiții ale școlii medii și superioare care s-au constituit de-a lungul istoriei noastre comune. Aș dori să subliniez că puteți conta oricând pe ajutorul partenerilor din Rusia în eforturile dumneavoastră de dezvoltare a sistemului educaţional", a accentuat președintele Rusiei în mesajul său.

Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Politică
Ce aşteaptă Chișinăul de la vizita lui Rogozin

Putin subliniat că "relațiile ruso-transnistrene în domeniul educației se vor dezvolta și în continuare pentru binele popoarelor noastre frățești".

El a a mai menţionat că activitatea comună în sfera umanitară aduce deja rezultate concrete și sesizabile.

"Anul trecut, Rusia a expediat în școlile din Transnistria seturi de literatură didactică, a acordat ajutor la înălțarea unui bloc al facultății de medicină a Universităţii de Stat din Transnistria", se spune în mesaj.

Iar acum, în cadrul proiectului umanitar, în satul Tașlâc a fost deschisă o nouă școală cu predarea în limba moldovenească, construită cu participarea Rusiei.

Fluxul de știri
0