Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

„Război" între candidaţi. Cine atentează la identitatea Maiei Sandu

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Maia Sandu îi împarte pe candidaţii la preşedinţie în două categorii: candidaţii guvernării şi candidaţii-căpuşă (care sunt tot ai guvernării).

CHIŞINĂU, 11 oct — Sputnik. Candidatul la şefia statului Maia Sandu pare să aibă opinii exagerat de bune despre sine şi şansele sale de accedere în fotoliul prezidenţial. Astfel, în opinia acesteia, toţi ceilalţi candidaţi (poate doar în afară de Andrei Năstase) ar fi fost băgaţi în cursa electorală de către guvernare doar pentru a „fura" voturi de la alţii (a se citi, de la Maia Sandu).

Aceasta a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că se încearcă avantajarea candidatului oficial al guvernării.

CEC, Comisia Electorală Centrală, ЦИК - Sputnik Moldova
Politică
Cine este liderul cursei electorale

„Înțelegem foarte bine că, în această campanie, guvernarea nu vine cu un singur candidat. Ea are câțiva candidați declarați — Lupu, Ghimpu și Leancă, și unul nedeclarat — Dodon. Dar are și o serie de candidați „căpușă", „clone", scopul cărora nu este de a obține voturi pentru sine, ci de a „fura" voturi de la alții, astfel încât, într-un final, să fie avantajați candidații oficiali ai guvernării", a declarat Sandu.

Aceasta a acuzat Comisia Electorală Centrală de comiterea unor încălcări la înregistrarea candidaţilor Maia Laguta, Ana Guțu, Valeriu Ghilețchi și Silvia Radu, pe care ea i-a calificat drept „căpuşe".

Criticile au fost îndreptate în deosebi împotriva Maiei Laguta pe care a învinuit-o de faptul că semnăturile acesteia au fost colectate de o anumită formaţiune politică, dar şi că ar vrea să-i fure „identitatea". Amintim că simbolul electoral al candidatului Maia Laguta este chiar numele acesteia „MAIA".

Replica Maiei Laguta nu a întârziat. Solicitată de presă, aceasta a declarat că şi-a făcut numele în 15 ani de luptă cu guvernarea şi a avertizat-o pe Sandu să nu o atingă, că o face „praf".

Un alt concurent electoral, Ana Guţu, a venit pe pagina sa de Facebook cu o replică aproape lacrimogenă, amintindu-i Maiei Sandu cum a apărat-o în Parlament acum câţiva ani, fiind bolnavă şi cu febră.

În acea perioadă, candidatul de astăzi la preşedinţie era ministru al Educaţiei, iar comuniştii au depus o moţiune de cenzură împotriva acesteia.
Guţu pare să fie pornită rău şi îi promite un război în toată legea rivalei sale care a redus-o la statutul de „căpuşă".

„Replică pentru Maia Sandu. Anul 2013, 10 iulie. Moțiunea de cenzură a comuniștilor împotriva Maiei Sandu, ministrul educației pe atunci. Aveam febră 39, angină. Discursul meu a fost foarte sincer. Dar, campania electorală este campanie electorală:) A la guerre comme à la guerre, Madame la ministre! E cuvântul unui profesor împotriva cuvântului unui funcționar", a scris Guţu.

Şefa CEC, Alina Rusu, a calificat declaraţiile Maiei Sandu drept politice, fiind un mod de a face „agitaţie electorală". Ea a precizat totodată că procedura de verificare a fost aceeaşi pentru toţi candidaţii, adică semnăturile nu au fost verificate în proporţie de sută la sută, procesarea lor fiind oprită în momentul în care condițiile minime necesare pentru înregistrare erau îndeplinite.

Fluxul de știri
0