Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primăria Capitalei anunță când va începe noul sezon de încălzire

© Sputnik / Miroslav RotariОтопление
Отопление - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria municipiului Chișinău a anunțat când va începe noul sezon de încălzire în grădinițe, școli și spitale.

CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. Începând cu data de 12 octombrie, în municipiu începe sezonul de încălzire 2016 — 2017, pentru obiectivele din sfera învăţământului (grădiniţe, şcoli, gimnazii, licee şi şcolile-internat) şi cele medicale (spitale). Anunțul a fost făcut de primăria Capitalei.

Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cât vor plăti pentru căldură deținătorii centralelor de încălzire autonomă

Va fi posibilă de asemenea conectarea blocurilor de locuit la sistemul centralizat de încălzire, la solicitarea gestionarilor fondului locativ, în cazul în care aceştia dispun de permis de conectare. Anul trecut, sezonul de încălzire a început la fel pe 12 octombrie.

Anterior, SA „Termoelectrica" anunțase că este gata să înceapă sezonul de încălzire 2016 — 2017. Întreprinderea a finalizat toate lucrările de pregătire pentru asigurarea securității sistemului de termoficare din Chișinău.

Întreprinderea a instalat din cont propriu sisteme de încălzire individuale într-un șir de blocuri locative, în două grădinițe și la spitalul pentru copii „V. Ignatenco".

Totodată, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) din Moldova a aprobat noul tarif la agentul termic, acesta fiind majorat cu 81,22 lei (8,2%). Ca urmare, pentru o gigacalorie vom achita 1068,22 lei. Astfel, ANRE a satisfăcut doar parțial cererea companiei SA „Termoelectrica" de a majora tariful la agentul termic cu 27,4%, până la 1257,38 lei.

"Termoelectrica" și-a motivat cererea prin creșterea considerabilă a cheltuielilor pentru producerea și livrarea agentului termic începând cu luna octombrie 2011, când tariful a fost revizuit ultima dată. Noile tarife au intrat în vigoare la data de 1 octombrie.

Fluxul de știri
0