Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un cuplu va fi judecat pentru torturarea și uciderea fiicei adoptive

© Sputnik / Maksim BogodvidMłotek sędziowski
Młotek sędziowski - Sputnik Moldova
Abonare
Un cuplu din regiunea Lipețk şi-au torturat sistematic fiica de 5 ani pe care au adoptat-o. Acum acești aşa-zişi părinți urmează să fie judecați.

CHIȘINĂU, oct — Sputnik. Un cuplu din regiunea Lipețk care, potrivit Comitetului de Anchetă a FR, și-au torturat sistematic fiica adoptivă în vârstă de 5 ani şi au hărțuit-o și sexual până au omorât-o, va fi deferit judecății.

Conform anchetei, înainte de a fi luată sub tutela învinuiților în luna septembrie 2015, iar apoi înfiată de către aceștia, fetița se afla la o școală-internat de corecție.

Генеральная прокуратура - Sputnik Moldova
Societate
Peste 200 de dosare penale pe cazuri de viol, în care figurează copii

„Fetița suferea de retard mintal, iar părinții adoptivi, în loc să-și adapteze metodele de educație la particularităților ei psihologice, o băteau cu sălbăticie folosind de tot ce le cădea sub mână: băț, lighean, coardă de sărit", menționează ancheta.

Inculpații au apelat la ajutorul medicilor abia la 21 martie, când fiica lor adoptivă încetase să mai dea semne de viață.

Domestic violence - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un tată şi-a violat fetele minore timp de mai mulţi ani

Potrivit concluziilor expertizei medico-legale, pe corpul copilei „au fost descoperite peste 60 de urme de violență, jumătate din ele cu o vechime de la două săptămâni până la câteva luni". Decesul a fost cauzat de traumele multiple de pe corp, agravate de pierderea de sânge și vătămarea organelor interne. În afară de aceasta, experții au constatat că minora „era hărțuită sexual".

Comportamentul soților cade sub incidența articolelor „îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiunilor de educare a fiicei adoptive", „tortură", „omor". Totodată, capului familiei i se incriminează și „comiterea acțiunilor de violență cu un caracter sexual", precum și „tentativa de viol".

Soții au fost arestați. Chiar de la primele interogatorii ei au și-au recunoscut vina. Expertiza medico-legală psihiatrică a confirmat discernământul acestora. La momentul de față ancheta a adunat o bază suficientă de material doveditor, iar dosarul penal a fost trimis în instanţă pentru examinarea în fond.

Fluxul de știri
0