Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultimatum pentru Năstase: să iasă până vineri din cursa prezidențială

© Sputnik / Rodion ProcaAndrei Năstase
Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Abonare
Presa de la Chișinău scrie marți că liderul partidului DA, Andrei Năstase, ar fi fost somat „din exterior" să părăsească cursa prezidențială, pentru a o favoriza astfel pe liderul PAS, Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 11 oct — Sputnik. Potrivit portalului today.md, Năstase ar fi fost avertizat că, în cazul în care va refuza să se retragă, va pierde orice susținere din partea Occidentului.

Президентура РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sandu și Năstase mai încearcă o dată

Același portal mai scrie, citând unele surse din interiorul "DA", că Năstase ar fi extrem de supărat din cauza unui sondaj ce urmează să fie făcut public vineri și din care ar rezulta că Maia Sandu îl devansează în opțiunile alegătorilor.

Anterior, mai mulți analiști politici au afirmat că dacă Năstase va ieși din bătălia pentru fotoliul prezidențial, va reduce substanțial prin gestul său șansele DA la viitoarele alegeri parlamentare, însă va favoriza și mai mult Partidul "PAS" al ex-ministrului educaţiei.

Din păcate, aşa cum se întâmplă de mai multă vreme, Andrei Năstase nu a fost de găsit pentru a comenta situația respectivă.

Fluxul de știri
0