Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu și Năstase mai încearcă o dată

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Trei partide de dreapta revin la chestiunea privind înaintarea unui singur candidat. PLDM, PAS și Platforma DA vor însă să mai organizeze un sondaj, după care să decidă cine va rămâne candidatul pentru funcția de președinte.

CHIȘINĂU, 6 oct – Sputnik. Liderii partidelor Platforma ”DA”, PAS și PLDM au revenit la discuția privind înaintarea unui candidat unic pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Despre aceasta a anunțat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

”Aseară către miezul nopții, am finalizat ședința comună a echipelor PAS, PPDA și PLDM pentru analiza rezultatului primului sondaj dintre cele două, în baza cărora am convenit să luăm decizia de selectare a candidatului comun al dreptei”, a declarat Sandu.

Potrivit acesteia, cele trei formaţiuni au ajuns în finalul întrevederii la câteva concluzii.

”Cele trei formațiuni vor înainta un singur candidat, care va câștiga alegerile prezidențiale. Pentru desemnarea candidatului unic al dreptei sânt necesare și rezultatele celui de-al doilea sondaj, a scris Sandu.

Anterior, trei formațiuni — PLDM, PAS și Platforma "DA" — au anunțat că vor avea un candidat comun la alegerile prezidențiale din această toamnă. Liderii celor trei partide, Viorel Cibotaru, Maia Sandu și Andrei Năstase, au semnat o declarație privind susținerea unui candidat comun la alegerile prezidențiale din 30 octombrie.

La 4 martie, Curtea Constituțională a decis revenirea la forma anterioară anului 2000 a articolului 78 din Constituție, care stabilea modul de alegere a președintelui Republicii Moldova prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat.

Fluxul de știri
0