Se vehiculează zvonuri despre o nouă lovitură de stat în Turcia

© REUTERSТурция. Попытка госпереворота
Турция. Попытка госпереворота - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prim-ministrul Turciei, Binali Yîldîrîm, i-a acuzat pe susținătorii lui Fethullah Gulen că ar răspândi zvonuri despre o nouă răscoală.

CHIŞINĂU, 10 oct — Sputnik. Potrivit lui Binali Yîldîrîm susținătorii predicatorului islamic Fethullah Gulen, aflat în opoziție față de actuala conducere de la Ankara, răspândesc zvonuri despre faptul că în Turcia ar putea avea loc o nouă tentativă de lovitură de stat.

Anterior, mai multe instituții de presă turce au publicat materiale despre îngrijorarea autorităților de la Ankara cu privire la o posibilă repetare a tentativei de răsturnare cu forța a actualului regim.

Турция. Попытка госпереворота - Sputnik Moldova
Dezvăluire: numărul exact al participanților la lovitura de stat din Turcia

Prim-ministrul turc a declarat: „Ei spun că va avea loc o nouă tentativă (de lovitură de stat) și că ea ar putea ave aloc în această seară sau că vor veni mâine. Este o minciună răspândită de FETO (organizația condusă de Gulen) iar scopul lor este să provoace neliniște în societate".

El a mai menționat că guvernarea face totul pentru a obstrucționa o asemenea tentativă.

În noaptea de 16 iulie curent, un grup de militari au încercat să preia cu forța puterea de stat în Turcia. Au urmat confruntări armate, în special în Ankara și Istanbul. Au murit 240 de cetățeni turci și alții peste 2 mii au fost răniți. Autoritățile turce l-au acuzat pe Gulen că ar sta în spatele acestei tentative de lovitură de stat. La rândul său predicatorul islamic a condamnat acțiunile complotiștilor și a declarat că nu are nimic în comun cu acțiunile lor.

Până la ora actuală în Turcia au fost reținuți circa 32 de mii de persoane, fiind suspectate că ar face parte din organizația lui Gulen.

Fluxul de știri
0