Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii cu cetăţenie română vor putea pleca în Canada fără vize

© Sputnik / Sergei KirkachШенгенская виза
Шенгенская виза - Sputnik Moldova
Abonare
Oficialii de la Bucureşti şi Ottawa negociază liberalizarea vizelor pentru cetăţenii români, constatând că există perspective bune pentru ridicarea vizelor într-un viitor apropiat.

CHIŞINĂU, 10 oct – Sputnik. Premierul român Dacian Cioloş continuă negocierile cu omologul său canadian, Justin Trudeau, pentru a obţine eliminarea vizelor pentru cetăţenii români la o dată fermă, în 2017. Deocamdată, Guvernul de la Ottawa a anunţat că va elimina vizele pentru români etapizat, până în 2018.

Pașaport românesc - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Unii moldoveni vor obţine cetăţenia română într-o lună

Potrivit capital.ro, surse guvernamentale de la Bucureşti au afirmat că autoritaţile canadiene au informat deja autorităţile române despre intenţia de ridicare a vizelor pentru cetăţenii români.

România are însă aşteptări mai mari, în sensul obţinerii unei date ferme în 2017.

”Negocierea, din punctul de vedere al părţii române, nu s-a terminat încă, fiind în desfăşurare discuţii care privesc momentul şi calendarul complet al eliminării vizelor pentru români”, au mai adăugat sursele.

Cioloş s-a întâlnit, în septembrie, la New York cu omologul său canadian. Cei doi apreciind că există perspective bune pentru ridicarea vizelor pentru românii care merg în Canada într-un viitor apropiat.

Fluxul de știri
0