Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Unii moldoveni vor obţine cetăţenia română într-o lună

© lastrasbourg.comPașaport românesc
Pașaport românesc - Sputnik Moldova
Abonare
Un deputat de la Bucureşti a propus facilitarea procedurii de redobândire a cetăţeniei pentru românii din Moldova şi nordul Bucovinei.

CHIŞINĂU, 19 sept – Sputnik. Deputatul român Eugen Tomac a depus în Parlamentul de la Bucureşti o iniţiativă legislativă pentru modificarea şi completarea Legii cetăţeniei române. Potrivit acestui proiect, redobândirea cetăţeniei române, pentru cei care au pierdut-o în anii 40 ai secolului trecut, se va putea face pe baza unor condiţii şi proceduri speciale.

Pașaport român - Sputnik Moldova
Tot ce trebuie să știi dacă vrei să îți faci pașaport românesc

Proiectul de act normativ propune ca aceste persoane să-şi redobândească cdetăţenia în termen de maximum o lună de la data depunerii cererii, doar pe baza actelor de stare civilă din acea perioadă.

„Soluţionarea unui dosar de redobândire a cetăţeniei române durează în medie un an şi trei luni, timp pe care aceşti cetăţeni nu îl au. Este obligaţia noastră să susţinem şi să acordăm întregul sprijin acestor români de care statul român, se pare, a uitat”, a declarat Tomac.

Iniţiativa legislativă va intra în perioada următoare în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Senatului român, decizia finală urmând a fi votată în Camera Deputaţilor.


Fluxul de știri
0