Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Detalii incredibile despre autorul crimei sângeroase de la Minsk

© Sputnik / ВИКТОР ТОЛОЧКООМОН на месте происшествия.
ОМОН на месте происшествия. - Sputnik Moldova
Abonare
În urma studierii înregistrărilor de pe camerele de supraveghere şi a primelor acţiuni operative de investigare, s-a constatat că autorul crimei este un student în vârstă de 17 ani.

CHIŞINĂU, 9 oct — Sputnic. Forţele de ordine de la Minsk au stabilit identitatea atacatorului, dar şi a victimelor acestui incident ieşit din comun.

Femeia omorâtă, născută în anul 1970, era angajată a centrului comercial „Europa". Cea care a fost rănită, o vizitatoare a centrului comercial, este din anul 1973 şi se mai află la moment în spital. Anterior s-a comunicat că a fost internată în secţia de reanimare, comunică Sputnik Belarus.

Amintim că tragedia sa produs în seara de sâmbătă, la centrul comercial „Europa". Ucigaşul a intrat în incinta centrului cu un ferestrău cu lanţ în mână şi un topor ascuns în husa de la chitară. S-a constatat că acesta este un tânăr de 17 ani, student la o instituţie de învăţământ superior din capitala belarusă. Iniţial s-a comunicat că acesta ar avea 18 ani.

Резня в Минске - Sputnik Moldova
Crimă odioasă la Minsk: tânără omorâtă cu ferestrăul într-un centru comercial

Suspectul şi-a premeditat crima de la centrul comercial. El şi-a procurat din timp echipamentul necesar, a comunicat pentru Sputnik prim-vicepreşedintele Comitetului de Anchetă din Belarus, Alexei Volcov.

Cu trei ore înainte de comiterea crimei, tânărul a băut 150 de grame de votcă pentru curaj.

Alexei Volcov a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că suspectul este student la anul întâi la o instituţie de învăţământ superior din capitală şi provine dintr-o familie bună, locuieşte separat de părinţi şi nu are probleme în ceea ce priveşte banii. De altfel, ferestrăul şi toporul pe care le-a cumpărat erau deosebit de scumpe.

„Am vrut să tai oamenii, aşa a spus chiar el", a declarat Volcov.

Suspectul a spus că îl irită numărul mare de oameni. Anchetatorii bănuiesc că tânărul ar avea devieri psihice, dar numai expertiza poate să confirme acest lucru.

Femeia omorâtă ieşise la serviciu în locul unei colege. Potrivit autorităţilor, aceasta era orfană şi avea în îngrijire un copil invalid. Cheltuielile legate de înmormântarea femeii vor fi acoperite de centrul comercial unde lucra.

Fluxul de știri
0