Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova va apărea pâinea la doar 2 lei

Abonare
Formaţiunea condusă de primarul oraşului Orhei Ilan Şor a anunţat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că va extinde proiectul „pâinii sociale” la nivelul întregii ţări.

CHIŞINĂU, 7 oct – Sputnik. În Republica Moldova ar putea apărea pâine la un preț redus. Inițiativa a fost anunțată, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Centrul multimedia Sputnik-Moldova de reprezentanții Partidului Șor. Obiectivul micșorării considerabile a prețului acestui produs social atât de important, inclus în regimul alimentar zilnic, face parte din noul program al formaţiunii.

Хлебопекарня на элеваторе в районном центре Шипуново, pâine - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sâmbătă dimineaţa pe rafturile magazinelor va apărea pâinea socială

„Pâinea vândută populației cu doar doi lei este comercializată deja la Orhei. Proiectul a fost implementat la inițiativa primarului orașului, Ilan Șor. Acesta face parte din programul de îmbunătățire a standardelor sociale și calității vieții din Orhei”, au declarat reprezentanţii formaţiunii.

Pâinea este distribuită în rețeaua de magazine sociale, al căror număr va fi suplimentat în curând la Orhei. De asemenea, câte un magazin social va fi deschis în orașul Ceadâr-Lunga și în sectorul Râșcani al Capitalei. Ele sunt destinate sprijinirii pensionarilor și persoanelor nevoiașe.

În programul partidului este indicat că, în următorii doi ani, rețeaua de magazine va fi extinsă în toate centrele raionale și orașele din țară. Aici, prețurile sunt reduse față de cele de piață și asta pentru că magazinele nu sunt orientate să aducă profit, dar să sprijine populația.

Fluxul de știri
0