Uraganul Matthew a făcut peste 340 de victime în Haiti

© Sputnik / Alexey Danichev / Accesați arhiva multimediaШторм "Святой Иуда" в Санкт-Петербурге
Шторм Святой Иуда в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Abonare
Totodată, în SUA a fost declarată stare de urgență. În raioanele care vor fi afectate de stihie locuiesc aproximativ două milioane de persoane. Autoritățile au îndemnat deja oamenii să-și părăsească casele, deoarece îi amenință o primejdie de moarte.

CHIȘINĂU, 7 oct — Sputnik. Numărul celor decedați în Departamentul de sud din Haiti după trecerea uraganului "Matthew" a ajuns la 340.

Anterior s-a comunicat despre 264 de persoane decedate. Cele mai multe victime au fost înregistrate în comuna Shantal — 90 de persoane, după care urmează comuna Les-Anglais cu 85 de morţi.

Aproximativ 35 de mii de oameni au rămas fără acoperiș deasupra capului în urma calamităţii. Lucrările de căutare și salvare continuă.

Departamentul de sud face parte dintre regiunile care au avut de suferit cel mai mult în statul insular. În afară de aceasta, stihia a distrus aproximativ 80 la sută din construcțiile orașului Jeremie din sud-vestul țării, care este situat în departamentul Grand-Anse. Autoritățile locale au anunțat că orașul a fost distrus în totalitate.

Флаг у Штаб-квартиры ООН - Sputnik Moldova
Peste 160 de țări vor semna Acordul de la Paris privind schimbările climatice

Uraganul "Matthew" este cel mai devastator în Atlantic din 2007. Președintele SUA a anunțat deja stare de urgență în statele Florida și Carolina de Sud. Se așteaptă că uraganul va afecta și statul Carolina de Nord.

Uraganului "Matthew" i-a fost atribuită categoria a 4-a din cinci posibile, viteza vântului atingând 210 km/h (aproximativ 60 de metri/sec).

Regimul situației de urgență permite organelor federale, inclusiv Ministerului securității interne și Agenției pentru situații excepționale (FEMA) să coordoneze eforturile de lichidare a consecințelor stihiei. În afară de aceasta, finanțarea federală va fi accesibilă pentru autoritățile statului care vor lupta cu consecințele stihiei. Obama a enumerat 46 de districte din Carolina de Sud care ar putea avea nevoie de ajutor.

Fluxul de știri
0