Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dmitri Rogozin va veni în Moldova pe 10 – 11 octombrie

© Sputnik / Мирослав РотарьВице-премьер РФ Д. Рогозин
Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepremierul Rusiei Dmitri Rogozin se va afla în Republica Moldova în perioada 10-11 octombrie. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al Ambasadei FR la Chișinău.

CHIȘINĂU, 7 oct — Sputnik. Joi, serviciul de presă al Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova a anunțat mai multe detalii despre vizita lui Dmitri Rogozin, care urmează să vină la Chișinău în perioada 10-11 octombrie, transmite RIA Novosti.

Anterior, Vicepremierul Federației Ruse, reprezentantul special al preşedintelui Federaţiei Ruse pentru Transnistria, Dmitrii Rogozin, şi-a amânat vizita oficială în Republica Moldova și Transnistria, care urma să aibă loc în perioada 4-5 octombrie.

Вице-премьер РФ Д. Рогозин / Vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Rogozin: Moldova trebuie să conteze pe prioritățile pieței ruse

Ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametșin, a avut o întrevedere cu viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al RM, Lilian Darii.

Cei doi au discutat un șir de aspecte ce țin de prezentul și viitorul relațiilor moldo-ruse, informează serviciul de presă al misiunii diplomatice ruse.

Diplomații au subliniat că este important să fie menținută dinamica pozitivă în dialogul politic, pentru a depăși problemele survenite în relațiile comerciale și economice dintre cele două țări.

„Părțile au coordonat agenda prealabilă a vizitei delegației ruse, condusă de vicepremierul FR, Dmitri Rogozindin, în Republica Moldova, care va avea loc în zilele de 10-11 octombrie", se spune în comunicatul Ambasadei.

Relațiile dintre Moscova și Chișinău s-au înrăutățit în vara anului 2014, când Parlamentul RM a ratificat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Conform Acordului, Republica Moldova este obligată să-și deschidă plenar piața pentru mărfurile din UE. Astfel, Rusia a impus mai multe restricții la importul mărfurilor din RM pentru a nu admite reexportul mărfurilor din UE în Rusia.

Fluxul de știri
0