Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rogozin: Moldova trebuie să conteze pe prioritățile pieței ruse

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Accesați arhiva multimediaВице-премьер РФ Д. Рогозин / Vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin
Вице-премьер РФ Д. Рогозин / Vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepremierul Rusiei Dmitri Rogozin a subliniat că pentru Moldova este importantă piața rusească și piața Uniunii Euro-Asiatice, deoarece acolo există cerere pentru producţia moldovenească.

CHIȘINĂU, 6 iul — Sputnik. Pentru politica moldovenească este important să conteze pe prioritățile pieței ruse, a declarat marți la un briefing vicepremierul Rusiei, reprezentantul special al președintelui FR pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, care se află într-o vizită de două zile în Moldova.

"Noi suntem convinși că pentru politica moldovenească este foarte important să se bazeze pe prioritățile imense ale pieței ruse și ale pieței Uniunii Euro-Asiatice. Este vorba și de tradiție, și de cererea pentru acea producţie care ţine de profilul economiei moldoveneşti", a spus politicianul.

Фрукты - Sputnik Moldova
Foaia de parcurs, ca mijloc de normalizare a schimburilor comerciale cu Rusia

Vicepremierul rus a subliniat de asemenea că în cadrul discuției cu vicepremierul și ministrul economiei Moldovei Octavian Calmâc, părțile au ajuns la concluzia că este foarte importantă înțelegerea cu privire la formularea "temelor pentru acasă" care urmează să fie soluţionate pe viitor.

"Aceasta este o foaie de parcurs. Acum o săptămână, noi am transmis guvernului Moldovei varianta noastră, deciziile care trebuie luate de conducerea moldovenească pentru a le sincroniza cu deciziile guvernului rus. Înțelegem că acest document va suporta modificări din contul unor completări pe care le va propune partea moldovenească", a spus Rogozin.

Potrivit acestuia, părțile s-au înțeles ca în fruntea grupurilor de lucru să fie numiţi oameni de înaltă calitate. Din partea Rusiei va fi prim-viceministrul dezvoltării economice Alecsei Lihaciov.

"Este important ca oamenii care vor începe să lucreze împreună să dispună de toate competenţele, pentru a soluţiona problemele existente", a subliniat Rogozin.

Se presupune că prima etapă a activităţii va avea loc în septembrie. Tot atunci se va face o evaluare a rezultatelor muncii comune.

"Cred că în noiembrie vom putea organiza o ședință deplină a comisiei noastre interguvernamentale privind colaborarea economică. Ia la moment, după această comunicare scurtă, vom continua munca la nivel de ministere și departamente concrete", a încheiat Rogozin.

Ultima ședință a comisiei interguvernamentale moldo-ruse privind colaborarea economică a avut loc în luna noiembrie 2013.

Fluxul de știri
0