Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Parlamentului Suediei va vizita Republica Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
În zilele de 8-10 octombrie, la Chişinău se va afla într-o vizită oficială o delegaţie parlamentară din Suedia, condusă de preşedintele Legislativului Urban Ahlin.

CHIȘINĂU, 7 oct  – Sputnik. Președintele Parlamentului Suediei, Urban Ahlin, va efectua o vizită în Republica Moldova, în perioada 8-10 octombrie.

Potrivit Parlamentului de la Chişinău, agenda vizitei include întrevederi cu şeful Legislativului Andrian Candu, președintele Nicolae Timofti și prim-ministrul Pavel Filip. Președintele Parlamentului Suediei va mai discuta cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, cu deputatul Valentina Buliga și cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur.

„Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederilor vor viza agenda de reforme și nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE”, se precizează într-un comunicat al Legislativului.

Andrian Candu şi Regele Carl Gustaf al XVI-lea al Suediei - Sputnik Moldova
Politică
Candu s-a întâlnit cu Regele Suediei, al cărui predecesor a trăit în RM

Speakerul Urban Ahlin va fi însoțit de o delegație parlamentară, formată din deputați care reprezintă diferite grupuri politice în Parlamentul Suediei, Lena Emilsson, Maria Stockhaus, Adam Marttinen și Josef Fransson.

Vizita are loc în contextul inițiativei Parlamentului Republicii Moldova de a consolida dialogul parlamentar cu forurile legislative europene în procesul de accelerare a implementării Acordului de Asociere și apropierea Republicii Moldova de UE.

Suedia se numără printre principalii donatori ai Republicii Moldova, inclusiv în consolidarea democrației parlamentare. În perioada 2016-2018, va fi implementat un nou program de asistență tehnică, pentru dezvoltarea instituțională a Parlamentului Republicii Moldova,  în valoare totală de circa 4,5 milioane de dolari, finanțat de Guvernul Suediei și implementat cu susținerea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0