Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candu s-a întâlnit cu Regele Suediei, al cărui predecesor a trăit în RM

© Parlamentul Republicii MoldovaAndrian Candu şi Regele Carl Gustaf al XVI-lea al Suediei
Andrian Candu şi Regele Carl Gustaf al XVI-lea al Suediei - Sputnik Moldova
Abonare
Spicherul moldovean, Andrian Candu, a discutat luni cu Regele Suediei Gustaf al XVI-lea. Casa regală suedeză are legături istorice speciale cu ţara noastră.

CHIŞINĂU, 8 feb – Sputnik. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a avut luni o întrevedere cu Regele Carl Gustaf al XVI-lea al Suediei, informează serviciul de presă al Parlamentului

Spicherul moldovean a exprimat recunoștință autorităților și cetățenilor suedezi pentru sprijinul financiar consistent și expertiza acordată ţării noastre. Serviciul de presă al Parlamentului notează că valoarea totală a proiectelor implementate în prezent cu sprijinul financiar al Guvernului Suediei este de circa 37 de milioane de euro.

Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Candu va merge în Suedia, la Școala Economică din Stockholm

Cei doi oficiali au discutat despre situaţia din Republica Moldova, despre principalele ramuri ale economiei moldoveneşti, inclusiv despre sectorul vitivinicol.

Andrian Candu l-a invitat pe Regele Suediei să viziteze Moldova. Ca să fie mai convingător, spicherul moldovean a vorbit despre vinurile cu care se mândrește Republica Moldova şi i-a dăruit monarhului suedez vinuri selecte de la mai mulți producători din țara noastră.

Serviciul de presă al legislativului de la Chişinău a ţinut să precizeze că „primirea Președintelui Parlamentului la Casa Regală evidențiază, o dată în plus, relațiile speciale dintre Suedia și Republica Moldova”. Potrivit surselor istorice, este cunoscut faptul că la începutul secolului al XVIII-lea, timp de 7 ani, Carol al XII-a al Suediei a trăit la Varnița, Tighina.

Fluxul de știri
0