Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Recrutarea de toamnă în Moldova: a fost stabilit numărul viitorilor ostaşi

© Sputnik / Мирослав РотарьДень открытых дверей Военная Академия
День открытых дверей Военная Академия - Sputnik Moldova
Abonare
În Moldova a început recrutarea de toamnă în Forțele Armate ale țării. Guvernul a adoptat ordinea de înrolare și a stabilit numărul de recruți.

CHIȘINĂU, 6 oct — Sputnik. În cadrul campaniei de recrutare de toamnă în Forțele Armate ale Moldovei este planificată înrolarea a 1691 de recruți.

Conform deciziei Guvernului, adoptată la ședința de miercuri a Cabinetului de Miniștri, din octombrie 2016 până în ianuarie 2017 vor fi înrolați în Armata Națională 1100 de recruți.

A goat - Sputnik Moldova
Societate
Armata Naţională îşi vinde caprele

În trupele de carabinieri vor fi admise 581 de persoane, iar serviciul militar pe termen scurt îl vor executa 10 tineri.

Încorporarea cetățenilor Republicii Moldova în serviciul militar se va efectua în câteva etape, stabilite de Ministerul Apărării și coordonate cu conducerea trupelor de carabinieri. Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru cetăţenii care satisfac serviciul militar în termen durata acestuia este de 18 luni. Termenul serviciului în cazul celor înrolaţi prin contract se stabilește pentru 3, 5 sau 10 ani.

Fluxul de știri
0