Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Într-un loc din lume a plouat cu peşte congelat. Vezi unde s-a întâmplat

© Flickr / James F Clay / Accesați arhiva multimediaЗамороженная скумбрия
Замороженная скумбрия - Sputnik Moldova
Abonare
Autorităţile unui stat au decis să arunce din avioane peste 20 de tone de peşte congelat. Acţiunea se repetă deja al 8-lea an consecutiv.

CHIŞINĂU, 6 oct – Sputnik. Locuitorii județului Brașov din România au avut parte de un fenomen ciudat în ultimele zile. Aceștia au asistat la scene incredibile, în care mai multe avioane ușoare au survolat deasupra județului, din ele fiind aruncate sute de kilograme de pește congelat.

Ulterior a venit și explicația: autoritățile au declanșat o amplă acțiune la nivel național de vaccinare a animalelor, în special a vulpilor, împotriva rabiei, sau, pe înțelesul tuturor, a turbării, conform newsbv.ro.

Astfel, 20 de tone de pește congelat sunt aruncate cu ajutorul a 10 avioane ultraușoare spre zonele împădurite din județele Argeș, Sibiu, Brașov, Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara, Arad, Mehedinți şi Gorj. Acţunea face parte din campania de toamnă de vaccinare a vulpilor împotriva rabiei.

Cum aceste animale sunt atrase de peşte, atunci când îl vor mânca vor fi automat şi vaccinate împotriva turbării, fiecare bucată de peşte având încorporată o pastilă împotriva acestei boli.

Fluxul de știri
0