Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Berlinul confirmă intenţia aplicării sancțiunilor față de Rusia din cauza Siriei

© Sputnik / Савельев Виталий / Accesați arhiva multimediaБундестаг
Бундестаг - Sputnik Moldova
Abonare
Totodată, potrivit opiniei deputatului din Bundestag Gernot Erler, o rezolvarea militară a conflictului din Siria este exclusă prin esență.

CHIȘINĂU, 6 oct — Sputnik. Gernot Erler, împuternicit al guvernului RFG pentru probleme de cooperare publică dintre Rusia și Germania și reprezentant pentru Preşedinţia Germană a OSCE, deputat în Bundestag, a declarat că ar exista unele idei privind sancționarea Rusia din cauza participării ei la conflictul din Siria.

"Există anumite idei în acest sens. Dar trebuie să spunem că politica sancțiunilor, aşa cum a fost aplicată ea în cazul conflictului din Ucraina, nu ne inspiră să folosim iarăşi aceleași mijloace", a declarat politicianul pentru mass-media din Germania, fiind citat de RIA Novosti.

Potrivit acestuia, reprezentanții comunității internaționale, care s-au convocat miercuri la Berlin, mizează în continuare pe o soluţie politică pentru Siria și nu tind neapărat să aplice sancțiuni.

Potrivit deputatului, nu poate exista o rezolvare militară a conflictului din Siria.

"Părțile americană și rusă susțin forțe diferite și nu-și pot permite o stare de război din considerente de prestigiu", a spus el.

Fluxul de știri
0