Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegerile prezidențiale din Moldova: start votare online

© Sputnik / Мирослав РотарьПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Fiecare utilizator își poate da votul doar o singură dată. Votarea online va dura până la 25 octombrie. "Alegerile online" au loc în condiţii de anonimat, iar votul este asociat numărului de telefon.

CHIȘINĂU, 6 oct — Sputnik. În ajunul alegerilor prezidențiale, în Moldova a fost dat startul votării online pe site-ul Votum.md unde fiecare utilizator își poate exprima preferința pentru un candidat sau altul la funcţia de președinte al țării.

Fiecare utilizator își poate da votul doar o singură dată. Votarea online va dura până la 25 octombrie.

Pe site se menționează că informația colectată în cadrul sondajului este confidențială. Scopul unui atare cercetări este acumularea informației statistice cu privire la grupurile de respondenți, și nu despre fiecare respondent în parte.

Votarea are loc în condiţii de anonimat, iar votul este asociat numărului de telefon.

Выборы в Молдавии - Sputnik Moldova
Politică
Sondaj: vom afla numele preşedintelui abia în turul doi

Înainte de a vota, utilizatorul poate lua cunoștință de biografia candidaților la funcţia de președinte al RM.

Alegerile directe ale președintelui Moldovei sunt programate pentru 30 octombrie. Acestea sunt primele alegeri generale ale şefului statului din 1996. Începând cu anul 2000, președintele a fost ales de Parlament în baza voturilor a trei cincimi din numărul deputaților. Însă la 4 martie curent, Curtea Constituțională a Moldovei a anulat modificările din 5 iulie 2000, operate în Legea Supremă a ţării. Astfel, a fost pus iarăşi în vigoare mecanismul anterior de alegere a președintelui — prin alegerea directă și generală de către popor. Campania preelectorală pentru alegerile prezidenţiale din Moldova a demarat la data de 31 august.

Fluxul de știri
0