Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mihai Ghimpu compară monumentele istorice din Chişinău cu ocolul pentru vaci

© Sputnik / Miroslav RotariSediul vechi al PL
Sediul vechi al PL - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PL a declarat joi că monumentul istoric de pe strada Bucureşti 87 este de fapt mai urât decât ocolul pentru vaci de la Coloniţa, localitate unde s-a născut.

CHIŞINĂU, 6 oct – Sputnik. Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a reacţionat joi la informaţiile apărute în presă potrivit cărora firma la care este asociat vrea să distrugă un monument istoric din centrul Chişinăului şi să construiască un centru de birouri.

În opinia lui Ghimpu, acea casă de pe Bucureşti 87, care datează din prima jumătate a secolului XIX, poate fi comparată cu un ocol pentru vaci şi nu ar reprezenta nicio însemnătate istorică.

„Acela e monument? Aţi văzut casa ceea? Este o casă care se dărâmă. La noi la Coloniţa saraiul pentru vaci era mai frumos decât această casă”, a declarat Ghimpu, adăugând că de fapt informaţiile din respectivul articol „sunt minciuni şi aberaţii”.

„Acest material demonstrează că Ghimpu este curat”, a mai spus liderul PL, care este şi candidat la funcţia de preşedinte al ţării.

Mihai Ghimpu Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Bogatul liberal unionist Mihai Ghimpu

Pe strada București 87, într-un apartament de 31,8 metri pătrați, a funcționat, până în 2010, sediul Partidului Liberal, condus de Mihai Ghimpu. Imobilul este proprietatea companiei Eurosim SRL, fondată de Mihai Ghimpu și de partenerii săi de afaceri – Iurie Arama și Veaceslav Ceban. Eurosim a intrat în posesia apartamentului în mai 2013.

Istoria clădirii din strada București 87 începe în prima jumătate a secolului XIX. În 1828 proprietar al imobilului, o vilă urbană, era secretarul gubernial Petru Krîjanovsky. În 1891 casa a fost cumpărată de Ecaterina Popovici, soţia unui preot din Chișinău.

Acum, firma la care este asociat Ghimpu vrea să contruiască în locul acestui monument o clădire cu 5 etaje, în care să fie amplasate birouri pentru oamenii de afaceri.

Fluxul de știri
0