Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unde vor ajunge milioanele Fondului Monetar Internațional

© Sputnik / Мирослав РотарьСпикер парламента Андриан Канду
Спикер парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Banii pe care urmează să-i primească Moldova de la FMI sunt destinați pentru stabilitatea macroeconomică și financiară, dar și pentru promovarea unor reforme care ar favoriza mediul de afaceri și atragerea investitorilor străini.

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a avut la Washington o serie de întâlniri cu conducerea Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale, informează serviciul de presă al Parlamentului.

Premierul Pavel Filip, Forumul economic „Moldova Business Week” - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova este pusă pe ”tigaia” investitorilor străini

Oficialii celor două instituţii financiare au menționat că Moldova ar putea primi 179 de milioane de dolari pentru a asigura stabilitatea macroeconomică și financiară, dar și pentru reformele structurale pentru dezvoltare economică, îmbunătățirea mediului de afaceri și atragerea investițiilor strategice.

Ședința board-ului FMI va avea loc în a doua jumătate a lunii octombrie. În cadrul acesteia, Conducerea FMI și Consiliul Executiv al Fondului urmează să aprobe Programul pentru Republica Moldova. Până atunci, autoritățile trebuie să implementeze integral condițiile FMI, iar legislația adoptată – să intre în vigoare.

În cazul aprobării Programului, Republica Moldova va primi din partea FMI aproximativ 25 de milioane de dolari în prima tranșă, în timp ce Banca Mondială va acorda un credit de 45 de milioane de dolari. Alte aproximativ 55 de milioane de euro vor veni de la Uniunea Europeană.

Fluxul de știri
0