Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Încă un şef de stat va primi supliment la pensie din bugetul Moldovei

© Preşedinţia Republicii MoldovaAleksandr Lukaşenko şi Nicolae Timofti
Aleksandr Lukaşenko şi Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Abonare
Nicolae Timofti a semnat miercuri un decret de decorarea a lui Aleksandr Lukașenko. Potrivit legislaţiei, acesta ar urma să primească un supliment la pensie din bugetul RM.

CHIŞINĂU, 5 oct — Sputnik. Președintele Moldovei, Nicolae Timofti, a semnat un decret de conferire a „Ordinului Republicii" președintelui Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko.

Potrivit comunicatului remis de preşedinţie, distincția de stat i-a fost acordată şefului statului belarus „în semn de profundă gratitudine pentru merite deosebite în dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de prietenie, bună înțelegere şi colaborare pe diferite dimensiuni dintre Republica Belarus și Republica Moldova și pentru contribuție substanțială la acordarea unui sprijin important țării noastre în situații economice dificile".

Ziua Armatei Naționale - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ca între preşedinţi: Timofti l-a decorat pe Snegur

Anterior, Timofti a decorat-o cu distincţia de stat „Ordinul Republicii" pe cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Amintim că legislaţia prevede o alocaţie lunară de 500 de lei, echivalent a aproape 23 de euro, pentru cei care deţin „Ordinul Republicii".

Pe ultima sută de metri, preşedintele Timofti a devenit deosebit de darnic la distincţii de stat. Astfel, cu puţin timp în urmă şeful statului a decorat mai multe persoane, între care şi fostul președinte al CJ Prahova, Mircea Cosma, acuzat de DNA din România de de luare de mită, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional.

Fluxul de știri
0