Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ca între preşedinţi: Timofti l-a decorat pe Snegur

© army.mdZiua Armatei Naționale
Ziua Armatei Naționale - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Armatei Naționale, mai mulți politicieni și demnitari au fost decorați de către Nicolae Timofti.

CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Președintele ţării, Nicolae Timofti, a participat vineri la evenimentele dedicat Zilei Armatei Naționale. Cu acest prilej, el a înmânat distincţi de stat unor demnitari, inclusiv primului președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.

Distincții de stat, dar și moneda comemorativă „25 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova” au mai fost oferite unor militari şi angajaţi ai Ministerului Apărării, inclusiv ministrului Anatolie Șalaru, ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, directorului Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan și directorului Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, Victor Țărnă.

Şeful statului a apreciat eforturile Armatei în misiunea de apărare a integrității și independenței Republicii Moldova, precizând că ”o armată modernă reprezintă forța de bază a sistemului național de apărare”.

Ziua Armatei Naționale este sărbătorită în Republica Moldova la data de 3 septembrie.

Fluxul de știri
0