Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ÎPS Vladimir: Pedagogii - promotori ai valorilor creștine

© Photo : mitropolia.mdŞedinţă la reşedinţa mitropolitană a MM
Şedinţă la reşedinţa mitropolitană a MM - Sputnik Moldova
Abonare
ÎPS Vladimir a transmis un mesaj de felicitare tuturor pedagogilor cu ocazia sărbătorii profesionale și le-a mulțumit dascălilor care au promovat valorile creștine în rândul tinerei generații.

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Miercuri, Mitropolitul Vladimir le-a transmis un mesaj de felicitare tuturor lucrătorilor din sfera învățământului cu ocazia zilei profesionale, transmite ortodox.md.

Ierarhul a ținut să accentueze rolul deosebit al învățătorilor de care depinde viitorul noii generații în spiritul valorilor creștine.

школа - Sputnik Moldova
Biserica „Adormirea Maicii Domnului” ajută copiii săraci să meargă la școală

”Considerațiile noastre se îndreaptă astăzi către cei care modelează personalități și au înțeles și înțeleg că activitatea didactică se ridică la rangul de artă în a-i învăța pe alții bine. Tot dumneavoastră sunteți cei care în cadrul orelor promovați valorile creștine, fapt pentru care vă suntem profund recunoscători. Vă dorim multă sănătate şi prosperitate, optimism şi noi realizări fructuoase, munca să Vă fie răsplătită din plin prin recunoaşterea socială, să găsiţi continuu satisfacţie în nobila dedicare pentru formarea competenţelor noilor generaţii”, se arată în mesajul Mitropolitului.

ÎPS Vladimir a dat asigurări că Biserica Ortodoxă din Moldova va fi mereu alături de învățătorii ”care poartă în suflet grija dăruirii luminii viitorului unei națiuni”.

Ziua profesională a lucrătorilor din învăţământ a fost instituită în Republica Moldova în anul 2001 printr-o hotărâre de Guvern.

În anul 1993, Conferinţa Internaţională pentru Educaţie, convocată de UNESCO la Geneva, a stabilit marcarea Zilei Mondiale a Învățătorilor la data de 5 octombrie.

Fluxul de știri
0